Novice

< nazaj

Pozitivni odzivi političnih strank

Datum: 6.9.2012

Predstavniki Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) so zaključili uradne obiske pri poslanskih skupinah vseh parlamentarnih strank, povezane s predstavitvijo delovanja SŠS, predvsem pa priprave predloga Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov (ZPZPŠ). Vse skupaj z željo in namenom, čim hitrejše implementacije omenjenega predloga zakona.

Odziv poslanskih skupin oziroma poslancev je bil na predlog ZPZPŠ v vseh primerih pozitiven in vzpodbuden, kar lahko snovalce besedila vsekakor navdaja z optimizmom. Predstavniki nekaterih poslanskih skupin so podrobneje proučili tematiko povezano z vsebino predloga zakona in besedilo dali v pregled ter mnenje pravnim strokovnjakom (poslanska skupina SD), predstavniki DL pa so dokument poslali na Ministrstvo za finance, kjer naj bi podali komentar k le temu.

Kronološko so si sestanki pri poslanskih skupinah v Državnem zboru sledili po naslednjem vrstnem redu: SDS (3. 7. 2012), SLS (3.7. 2012), NSi (3.7. 2012), SD (5. 7. 2012), Desus (10. 7. 2012), PS (30. 8. 2012), DL (5. 9. 2012).

Prav tako so se na prošnjo po uradnem sestanku odzvali tudi v kabinetu ministra za šport, na Ministrstvu za izobraževanje, kulturo, znanost in šport, dr. ŽigeTurka, in predstavnikom SŠS že odobrili termin sestanka, ki se bo na veliko željo slednjih, po nadaljevanju vseh aktivnosti in postopkov v povezavi z implementacijo predloga ZPZPŠ, zgodil 26. 9. 2012.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji