Novice

< nazaj

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI MED NOGOMETAŠI IN NOGOMETAŠICAMI V SEZONI 2018/2019 SO ...

Datum: 19.5.2019
Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci in nasprotniki svojim stanovskim kolegom, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič zgodil leta 2004. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.
 

V letošnjem letu smo bili priča že petnajstemu izboru najboljših nogometašev in nogometašic sezone. 

 
 Za najboljšega nogometaša 1. SNL je bil izbran igralec NK Celje,
Rudi Požeg Vancaš

Za najboljšo nogometašico 1. SŽNL je bila izbrana igralka ŽNK Pomurje Beltinci,
Špela Kolbl

Za najboljšega nogometaša 2. SNL je bil izbran igralec NK Radomlje,
Anel Hajrić

Za najboljšega mladega nogometaša 1. SNL je bil izbran igralec NK Maribor,
Jan Mlakar
Za najboljšega trenerja 1. SNL je bil izbran trener NK Mura,
Ante Šimundža
 

Za najlepši zadetek sezone, je bil po izboru bralcev oziroma obiskovalcev spletne strani Siol.net (Sportal), izbran gol Dina Hotića iz NK Maribor.

Imenovana komisija strokovnjakov, v okviru Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, je imenovala tudi najboljši projekt družbeno odgovorne narave, ki ga je v letošnji sezoni prejel NK Maribor, za dejavnosti pri projektu "Vijol'čna kri za vse ljudi".


 
 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji