Novice

< nazaj

Lestvica druge vrste: NK Maribor krepko pred konkurenco

Datum: 21.5.2015
Slovenski nogometaši so že sedmič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.
 
Resnično sliko o stanju v nogometnih klubih lahko ugotovimo le ob poizvedbi pri nogometaših, saj so ti neposredno vpleteni v klubsko dogajanje ter v največji meri prizadeti nad ravnanjem in odločitvami klubskih uprav. Gre za neke vrste sindikalno licenciranje, ki zajema pravočasnost plač, razmere v klubskih sredinah, upravičenost klubskih sankcij in prekinitev pogodb ter ostale nepravilnosti, ki jih nogometaši ali drugi organi v nogometu lahko zaznajo v klubu oziroma iz neposredne okolice.
 
V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji.
Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave.
 
Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi s preteklim letom dvignila, in sicer s 5.54 na 6.18, kar je ob dejstvu, da so nogometaši ND Gorica pri vseh vprašanjih odgovorili enotno, z najnižjo oceno, spodbuden podatek. Prav tako je pozitivno dejstvo, da ima kar sedem od desetih klubov povprečno oceno višjo od 6, kar jim prinaša status urejenega kluba (zeleni karton).
 
Pri nekaterih klubih pa kljub nekajletnemu stažu v 1. SNL ni opaznega napredka, tako pri vodenju klubov kot pri spoštovanju pravic nogometašev. Najbolj je presenetil strm padec ND Gorice in NK Rudar Velenje, kjer vodstva klubov nimajo več veliko podpore pri svojih nogometaših.
 
Tudi letošnja Lestvica druge vrste na prvem mestu ne prinaša sprememb – še vedno so s svojim klubom najbolj zadovoljni nogometaši NK Maribor, ki so klubu namenili višjo povprečno oceno kot lani. To je vsekakor odraz dobre organizacije in dela vodstva kluba ter profesionalnega odnosa z nogometaši.
 
Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2014/2015 lahko najdete na tej povezavi.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji