Novice

< nazaj

Matej Jug, najboljši sodnik prvega dela državnega prvenstva 1. SNL

Datum: 8.12.2014

Z začetkom letošnje sezone državnega prvenstva 1.SNL je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), v želji, da bi raven sojenja v prvi slovenski nogometni ligi dosegla kakovost, ki so jo deležni nogometaši v najboljših evropskih ligah, uvedel glasovanje za »Sodnika sezone«. Z omenjenim projektom želi SPINS spodbuditi sodnike, k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu.

V ocenjevanje za “Sodnika sezone”, so vključeni nogometaši, ki s svojo aktivno prisotnostjo na igrišču najbolj merodajno ocenijo opravljeno delo sodnika. Z glasovanjem nogometaši prav tako oblikujejo javno podobo in oceno posameznega sodnika na področju njegovega delovanja.

Po vsaki končani tekmi 1. SNL, kapetani obeh moštev, predstavnikom sindikata SPINS podajo oceno o kakovosti opravljenega dela sodniške ekipe oziroma glavnega sodnika.

Sodnike ocenjujejo na lestvici od 1 do 5, kjer pomeni:
 

OCENA 1 Zelo slabo sojenje
OCENA 2 Slabo sojenje
OCENA 3 Dobro sojenje
OCENA 4 Zelo dobro sojenje
OCENA 5 Odlično sojenje

Z odigranim 20. krogom državnega prvestva 1. SNL, se je tako zaključil prvi del glasovanja za »sodnika sezone«.


Med skupno sedemnajstimi sodniki, ki so delili pravico na travnatih površinah, je tokrat na prvem mestu Matej Jug, sledita pa mu Rade Obrenović in lanski zmagovalec Damir Skomina. Kdo sledi omenjeni trojici, si lahko ogledate spodaj na lestvici:

SODNIK POVPREČNA OCENA ŠTEVILO TEKEM
Matej Jug 3,60 10
Rade Obrenović 3,57 7
Damir Skomina 3,56 8
Alen Borošak 3,50 1
Davor Drečnik 3,40 5
Andrej Žnidaršič 3,33 6
Bojan Mertik 3,33 6
Asmir Sogrković 3,25 4
Nejc Kajtazović 3,25 6
Slavko Vinčić 3,15 10
Mitja Žganec 3,11 9
Roberto Ponis 3,08 6
Marko Podgoršek 3,00 2
Dragoslav Perić 3,00 2
Roman Glažar 2,83 3
Dejan Balažič 2,81 8
Miran Bukovec 2,62 4
     


Potrebno je omeniti, da tokrat nismo upoštevali dejstva, da se število tekem, ki so jih sodili posamezni sodniki med seboj razlikuje. Prav zaradi omenjenega dejstva je lahko navedena povprečna ocena nižja oziroma višja, kot bi bila v primeru večjega ali manjšega števila nogometnih tekem, na katerih so posamezniki delili pravico. Vsekakor bo ta faktor upoštevan ob zaključku državnega nogometnega prvenstva 2014/2015.

 
Projekt "Sodnik sezone" in lestvica glasovanja sta objavljena tudi na naši spletni strani in si ju lahko ogledate preko klika na povezavo.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji