Novice

< nazaj

FIFA FIFPro World XI 2014: pet kandidatov za najboljšega vratarja

Datum: 25.11.2014
Profesionalni nogometaši s celega sveta so v okviru glasovanja FIFA FIFPro World XI 2014 izbrali kandidate za najboljšo enajsterico in najboljšega nogometaša v letu 2014. Kot smo že pisali so tako kot vsako leto, tudi letos pri glasovanju sodelovali nogometaši 1. in 2. SNL.

Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro bo s postopnimi objavami kandidatov za najboljše nogometaše sveta stopnjeval vzdušje pred prestižno prireditvijo FIFA Ballon D'Or, ki bo v začetku leta 2015 v Zurichu. V prihajajočih dneh bodo tako objavljeni še kandidati za najboljše obrambne igralce, vezne igralce in napadalce v letu 2014. Skupaj 55 kandidatov.

KANDIDATI ZA NAJBOLJŠEGA VRATARJA V LETU 2014 SO:
 • - Claudio Bravo (Čile, FC Barcelona)
  - Gianluigi Buffon (Italija, Juventus)
  - Iker Casillas (Španija, Real Madrid)
  - Thibaut Courtois (Belgija, Chelsea)
  - Manuel Neuer (Nemčija, FC Bayern Munich)

Poleg lanskega zmagovalca Manuela Neuerja, sta se na lestvico kandidatov za najboljšega vratarja v letu 2014 uvrstila tudi dva novinca, Claudio Bravo in Thibaut Courtois. Kot zanimivost naj povemo, da je Gianluigi Buffon edini izmed vratarjev, ki se je pojavil prav na vseh desetih listah kandidatov do sedaj (od leta 2005, ko poteka glasovanje za FIFA FIFPro World XI). Vratarji, ki so se uvrstili na lestvico petih najboljših v letu 2014, prihajajo iz istih klubov kot v letu 2013: FC Barcelona, FC Bayern Munich, Chelsea, Juventus in Real Madrid.

Tukaj si lahko ogledate VIDEO.


 

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji