Novice

< nazaj

Messi oddal svojih najboljših enajst

Datum: 1.10.2012

S prešernim nasmeškom je Lionel Messi tudi uradno začel glasovanje za najboljšo enajsterico sveta FIFA FIFPro World XI 2012. Messi je oddal svojo glasovnico,  kot do sedaj že 370 nogometašev v Sloveniji. Slovenija je bila med prvimi državami na svetu, ki je začela z glasovanjem, katerega morajo opraviti le še trije klubi.

Sedaj je postalo že tradicionalno, da se uradno glasovanje prične z najboljšim igralcem preteklega leta. Tretje leto zapored se je zgodilo, da je ta čast pripadla Lionelu Messiju.

To leto je FIFPro razposlal 45.000 glasovnic po celem svetu, katere bodo profesionalni nogometaši izpolnili pod okriljem svojih matičnih sindikatov profesionalnih igralcev nogometa. Nogometaši iz Azije, Amerike, Afrike in Evrope bodo izbrali svoje moštvo s postavitvijo: vratar, štirje obrambni nogometaši, trije vezni igralci in trije napadalci.

Tudi letos je Lionel Messi med favoriti za nogometaša, ki bo zbral največ glasov.

FIFProju je Messi je za konec zaupal: “Nagrada mi ogromno pomeni, saj je to glasovanje, ki ga opravijo moji profesionalni kolegi. Izberejo tistega, katerega sami hočejo in prav ta bo zmagal, prav zato je ta nagrada še kako prestižna, "je zaključil Messi.

VIDEO

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji