Novice

< nazaj

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek uradno otvorila skupščino FIFPro

Datum: 22.10.2013

Skupščino svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, ki jo v letošnjem letu gosti Ljubljana, je z uvodnim nagovorom otvorila predsednica Vlade Republike Slovenije, mag. Alenka Bratušek.
 V slavnostnem nagovoru je udeležencem, ki so prišli iz vsega sveta, izrazila dobrodošlico v Sloveniji in jim zaželela uspešno delo. Poudarila je, da spoštuje poslanstvo organizacije FIFPro, ki z združevanjem nogometnih sindikatov skrbi za nogometaše v več kot šestdesetih državah.


185 delegatov iz 67 držav sveta se je torej zbralo v veliki dvorani Grand hotela Union, na rednem letnem zasedanju oziroma skupščini FIFPro. Program skupščine je bil v prvem dnevu naravnan predvsem na interno politiko in volitve v organe organizacije. Tako je novi predsednik FIFPro postal francoz Philippe Piat, izvoljeni pa so bili tudi predstavniki enajst članskega izvršnega odbora, kjer je svoj mandat ponovno dobil predsednik SPINS, Dejan Stefanović ter člani delovnih komisij.



Pred uradnim začetkom sta predstavnika Sindikata športnikov Slovenije in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije opravila tudi kratek razgovor s predsednico vlade. Predstavila sta ji aktivnosti in delo sindikatov ter pobudo o sistemskemu reševanju statusa športnikov v Republiki Sloveniji. Tu je bilo govora predvsem o predlogu Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov. Predsednica Vlade se je na predstavljene vsebine odzvala pozitivno in podprla prizadevanja obeh sindikatov. Bila je mnenja, da je potrebno sistemsko urediti status profesionalnih športnikov v Sloveniji in da bodo z vložitvijo omenjenega predloga zakona v parlamentarno proceduro korak bližje k temu cilju.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji