Novice

< nazaj

Priprave za nogometaše brez pogodb 2014

Datum: 21.5.2014
Mesec in pol trajajoče priprave za nogometaše brez pogodb, ki jih bo tudi v letošnjem letu, s svojima pomočnikoma vodil dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša leta SPINS XI 2006 Ermin Raković, se bodo začele v ponedeljek 16. 6. 2014 ob 11:00 uri na igrišču ND Slovan na Kodeljevem v Ljubljani. Obsegale bodo 25 treningov in 6 prijateljskih tekem, z domačimi in tujimi moštvi. Med drugimi sta že predvideni tekmi tudi s hrvaškim prvoligašem HNK Rijeka (HRV) in z ukrajinskim prvoligašem FC Metalurg Zaporožje.
 
Pri Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije smo že začeli z zbiranjem prijav za udeležbo na treningih za nogometaše brez pogodb, zato prosimo vse tiste nogometaše, ki bi se želeli udeležiti priprav, naj svojo prijavo v čim krajšem času pošljejo na e-naslov: ermin.rakovic@spins.si ali pokličejo 051 393 333.
 
Tako kot vsako leto, bodo priprave svoj vrhunec dosegle na mednarodnem turnirju FIFPRo Tournament Central Europe 2014, organiziranem pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro. Turnir bo potekal v Avstriji (Lindabrunn), med 4. in 6. julijem 2014, v nogometnem centru avstrijske nogometne reprezentance.

 Na turnirju bo sodelovalo šest držav, in sicer Hrvaška, Srbija, Bolgarija, Grčija, Češka in Slovenija.
 
Letošnji turnir bo v primerjavi s preteklimi leti postregel z novostjo, ki bo ob igrišča privabila večje število nogometnih agentov ali potencialnih delodajalcev.  Vsaka od udeleženih ekip bo namreč v času turnirja imela priložnost igrati tekmo z eno od profesionalnih ekip, ki bo na pripravah v Avstriji.
 
Priprave in udeležba na mednarodnem turnirju so za člane SPINS brezplačne.
 
FIFPro mednarodne turnirje za igralce brez pogodb organizira že devet let, od leta 2005. Tokrat so se zaradi geografske razdeljenosti in večjega zanimanja za igralce sodelujočih držav v tako imenovanem centralnem delu Evrope odločili, da turnir organizirajo v Avstriji ter tako poleg šestih sodelujočih držav, privabijo še predstavnike klubov iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Madžarske, itn . Turnirji so pomagali že mnogim nogometašem do novih pogodb – tudi številnim slovenskim igralcem, ki so si s pomočjo turnirja našli novega delodajalca.
 
Priprave za nogometaše brez pogodb se bodo zaključile v petek, 25. 7. 2014.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji