Novice

< nazaj

Uspešno zaključen teden aktivnosti “Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton”

Datum: 24.10.2016
V tem tednu se je zaključila ena od največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, ki združuje na tisoče nogometašev po Evropi s skupnim ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji in spodbujanju enakosti med .
 
V 14. krogu Prve lige Telekom so se k skupni akciji Nogometne zveze Slovenije in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), v okviru projekta, priključili tudi člani sindikata SPINS, nogometaši Prve lige Telekom, ki so s pomočjo slogana “Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton” pokazali, da neprimernega navijanja na in izven nogometnih zelenic ne bodo tolerirali.
 
Pred začetkom vsake tekme v omenjenem krogu so tako slovenski nogometaši kot tudi glavni in stranski sodniki, z dvigom rdečih kartonov, opozorili na problematiko neprimernega navijanja v Sloveniji, in sicer predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter rasističnih opazk in nasilja. Vsi si želimo, da bi bili nogometni stadioni varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev, saj se bodo le na ta način ti z veseljem vračali na nogometne tekme slovenskih klubov.
 
Izziva v boju proti preprečevanju diskriminacije in nasilja se lahko lotimo le s skupno in skladno akcijo. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji