Novice

< nazaj

Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

Datum: 22.10.2014
Z jutrišnjim dnem se bo zaključila ena največjih družbenih akcij v športu, FARE Action Weeks, ki združuje na tisoče nogometašev po Evropi s skupnim ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti. 
 
V času mednarodne kampanje je bilo tradicionalno kar nekaj aktivnosti izvedenih tudi v Sloveniji, v okviru projekta Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton. V 13. in 14. krogu 1. SNL so se namreč aktivno vključili tudi člani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), nogometaši 1. slovenske nogometne lige in s pomočjo slogana “Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton” pokazali, da neprimernega obnašanja na igrišču in ob njem ali pa neprimernega navijanja ne bodo tolerirali. Pred začetkom tekem v omenjenih dveh krogih so tako slovenski nogometaši kot tudi glavni in stranski sodniki z dvigom rdečih kartonov opozorili na problematiko neprimernega navijanja v Sloveniji, in sicer predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter rasističnih opazk in nasilja. 
 
Naj za zaključek ponovno poudarimo, da se lahko izziva v boju proti preprečevanju diskriminacije in nasilja lotimo le s skupnimi in skladnimi akcijami. 
 
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji