Novice

< nazaj

David Villa v upravnem odboru španskega sindikata

Datum: 20.1.2011

David Villa je eden izmed štirih novincev v letošnji enajsterici FIFA FIFPro World XI. Napadalec FC Barcelone in španske državne reprezentance je na dan podelitve nagrade 2010 World XI povedal, da je bilo zadnje leto njegovo daleč najbolj uspešno leto, tako po osvojenih naslovih, kot doseženih zadetkih.

Še vedno pa naj bi ostal enaka oseba, čeprav ga ljudje prepoznavajo na ulici in mu zaradi osvojenega naslova svetovnih prvakov laskajo še toliko bolj. Med daljšim intervjujem za spletno stran FIFPro je Villa pojasnil, zakaj se je skupaj z vratarjem španske reprezenatnce in Realom iz Madrida Ikerjem Casillasom odločil za mesto v upravnem odboru španskega sindikata AFE. Poudaril je, da bil eden glavnih razlogov za njegovo odločitev dejstvo, da je v španskem nogometu še vedno veliko problemov, zaradi česar je izjemno pomembno, da izpostavljeni nogometaši, kot sta Casillas in sam, podpirajo svoje kolege, ki igrajo ne le v prvi ligi, ampak tudi v nižjih ligah.

Posnetek intervjuja si lahko ogledate na spletni strani FIFPro.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji