Novice

< nazaj

SPINS na obisku v zdravilišču Rakitna

Datum: 30.6.2006

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna je na otvoritev 14. Športnih iger zdravega diha, ki bodo potekale od 30.6. do 2.7. 2006, poleg visokih predstavnikov s področja zdravstva, povabilo tudi sindikat SPINS s predsednikom Dejanom Stefanovićem in nogometašem Erminom Rakovičem. Poleg druženja in pogovorov z otroci , ki so v tem času na zdraviliškem zdravljenju, o življenju in karieri nogometašev, so se otroci na zdravljenju pomerili tudi z mladimi nogometaši NK Bravo pod vodstvom Romana Bengeza. Tudi med vrhunskimi profesionalnimi nogometaši so igralci z kroničnimi obolenji dihal, ki pa lahko ob ustreznem zdravljenju nemoteno tekmujejo na najvišji svetovni ravni. Pred desetletjem in več je veljalo, da naj se bolniki z astmo izogibajo hujšim telesnim naporom in tudi v športu sodelujejo omejeno. Danes je to že preživeto stališče. Zdravniki so vse bolj ozaveščeni in poučeni o vplivu športa na zdravstveni status bolnika. Po zadnjih dognanjih in izkušnjah postaja jasno, da vse večje ukvarjanje s športom v puberteti in pred njo, sovpada z vse manjšimi astmatičnimi težavami. Zato so prisotni nogometaši pozvali otroke, da se še aktivneje ukvarjajo s športom ter se aktivno vključijo v športna društva kot je NK Bravo. Na Rakitni, ki je s svojo edinstveno lego, nadmorsko višino (840 m), podnebjem in neokrnjeno naravo zelo primerna za zdravljenje in rehabilitacijo otrok z astmo in drugimi kroničnimi obolenji dihal, bodo otroci tekmovali v lokostrelstvu, plezanju, nogometu, košarki, odbojki na mivki, kolesarjenju, orientaciji, namiznem tenisu, tenisu, balinanju, poligonu in pikadu. Med seboj se bo pomerilo osem desetčlanskih ekip in približno dvajset družin, ki bodo v tem času spremljali svoje otroke na zdraviliškem zdravljenju. Zadnji dan tekmovanja bo prireditev popestrila glasbena skupino Kingston, ki bo poskrbela za prav posebno doživetje.

Ostale novice

Sorodne novice

  • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
    19.12.2016

    Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

    V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

  • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
    4.8.2015

    Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

    Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

  • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
    22.10.2014

    Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

    Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

  • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
    15.10.2014

    Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

    Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

  • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
    10.10.2014

    Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

    V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji