Novice

< nazaj

Izjava FIFPro: primer Paolo Guerrero

Datum: 15.5.2018
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro poziva k nujnemu srečanju s predstavniki svetovne nogometne zveze FIFA, potem ko je bil nogometaš Paolo Guerrero suspendiran za obdobje 14 mesecev, ker je v nevednosti zaužil prepovedano substanco, zaradi katere so mu prepovedali zastopanje Peruja na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji.
 
FIFPro meni, da je prepoved nepoštena in nepravična ter kaže najnovejši primer Svetovnega protidopinškega zakonika, ki prepogosto napotuje k neprimernim sankcijam, zlasti če je bilo ugotovljeno, da ni bilo nobene namere goljufanja.
 
FIFA in Arbitražno sodišče za šport (CAS) sta se strinjala, da Guerrero ni zavestno zaužil snovi, ki bi povečala njegovo športno učinkovitost. Zato je nesmiselno, da mu je izrečena kazen, ki škodi njegovemu ugledu in močno vpliva na nadaljno športno kariero.
 
Kodeks WADA je bil uveden in posodobljen brez ustreznega posvetovanja z nogometaši in njihovimi zastopniki. Glede na ta primer in druge nedavne odločitve, FIFPro poziva FIFA ter druge zainteresirane deležnike v nogometu, naj nemudoma podrobno analizirajo  in po potrebi spremenijo protidopinška pravila v nogometu, ki naj sledijo najboljšim interesom igre in zaščitijo temeljne pravice nogometašev.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji