Novice

< nazaj

MDDSZ seznanjeno s pobudo SŠS

Datum: 5.3.2008

Državna sekretarka Romana Tomc (na sliki) s sodelavci na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), je sprejela delegacijo Sindikata športnikov Slovenije, skupaj z Lučko Bohm, izvršno sekretarko ZSSS, odgovorno za pokojninsko področje.

Tema razgovora je bila preučitev možnosti in načinov za uveljavitev posebnega poklicnega zavarovanja za športnike v Sloveniji po vzoru uveljavljenih skladov za športnike iz drugih evropskih držav. Pobuda sindikata je sicer na mizi že več let, vendar pa, nasprotno od pozitivnih trendov v ostalih državah EU, ki intenzivno spreminjajo svojo zakonodajo v tej smeri, pri nas še vedno cepetamo na mestu. Davčno ugodnejša obravnava prispevkov športnikov v poseben sklad, do katerega izplačil bi bili le ti upravičeni po koncu športne kariere, bi dejansko pomenila socialni korektiv diskriminatornega položaja športnikov pri nas, katerih poklicna kariera je izjemno kratka glede na delovno dobo v vseh ostalih gospodarskih in negospodarskih panogah.

Predstavniki MDDSZ so se načelno pozitivno opredelili do pobude sindikata ter obljubili, da bodo formalen odgovor posredovali do konca meseca.

Naj le ponovimo, da je Slovenija na zadnjem mestu od 22 držav EU po opravljeni raziskavi podjetja Ernst & Young glede pokojninskega, davčnega in socialnega statusa športnikov iz leta 2007.

SPINS

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji