Novice

< nazaj

Neuspešen sestanek s predstavniki NZS

Datum: 20.12.2007

Šele drugič v iztekajočem se letu, se je delovna skupina kolegija NZS, v prisotnosti predsednika ZNL, sestala s predstavniki SPINS, da bi dobili odgovore in rešitve na pobude in predloge SPINS.
Na žalost smo v sindikatu SPINS ugotovili, da se pogledi glavnih subjektov v slovenskem nogometu še v mnogočem razhajajo, predvsem glede pravic, do katerih bi morali biti po zgledu nogometno razvitih držav upravičeni slovenski nogometaši. Ne da bi se spuščali v posamezne 'sporne' zahteve sindikata, lahko zatrdimo, da največje jabolko spora v tem trenutku predstavljajo neupravičena nadomestila za prestope amaterjev.
Kot zgled in primer dobre prakse navajamo nedvoumno besedilo pred kratkim spremenjenega 14. člena hrvaškega Pravilnika o statusu igrača HNS, ki pravi:

"Kada je igrač amater prešao u drugi klub bez da je promijenio status, njegov bivši klub nema pravo na naknadu."

Če vemo, da na Hrvaškem trenutno ni aktivnih športnih sindikatov, se utemeljeno lahko vprašamo, kako to, da je hrvaška zveza sama spremenila sistem nadomestil za amaterje ter ali res obstaja kakšna razlika med slovenskimi in hrvaškimi amaterskimi nogometaši?

prenesi Pravilnik HNS ...

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji