Novice

< nazaj

Pravniki SPINS na mednarodnem kongresu RFEF v Madridu

Datum: 11.11.2007

 Ob dvajseti obletnici športnega razsodišča CAS, je v idiličnem okolju pripravljalne baze španskih reprezentanc, v majhnem mestecu Las Rozas na obrobju Madrida, 10. in 11. novembra potekala strokovna konferenca v organizaciji španske kraljeve nogometne zveze RFEF, na temo športne arbitraže CAS in njenega vpliva na nogomet. V prisotnosti 250 pravnikov, odvetnikov in vodilnih nogometnih delavcev iz celega sveta, je kongres z uvodnim govorom odprl častni predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Juan Antonio Samaranch, razpravo pa so nadaljevali podpredsednik FIFA in UEFA, predsednik španskega olimpijskega komiteja ter ostali visoki predstavniki iz sveta športa. V dveh dnevih kongresa je se zvrstilo veliko število različnih predavanj, pri katerih je bila prav posebna pozornost namenjena sodni praksi arbitraže CAS skozi konkretne primere iz nogometa. Po pravilnikih FIFA je namreč športno razsodišče CAS iz Lausanne v Švici tudi drugostopenjski organ, ki rešuje pritožbe, sprejete v različnih komisijah FIFA. Z namenom, da se podrobneje seznanijo z jurisprudenco SAC in športnim pravom ter tako najboljši možni način varujejo pravice nogometašev in športnikov v Sloveniji, so Sindikat SPINS na kongresu zastopali predsednik SPINS ter vsi trije pravniki SPINS, ki sodelujejo v Komisiji za status igralcev v okviru NZS in Združenja klubov 1. SNL.

Povezava na spletno stran RFEF ...

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji