Novice

< nazaj

Na Portugalskem podeljene prve diplome

Datum: 13.3.2010

"Program novih priložnosti" je dal profesionalnim nogometašem ponovno možnost vključiti se v izobraževalni sistem in uspešno zaključiti srednješolsko izobrazbo. Program športnikom omogoča učenje/študij med njihovimi športnimi aktivnostmi oziroma profesionalnimi karierami. Nenazadnje pa imajo športniki z uspešno končanim šolanjem, po končani karieri profesionalnega športnika, boljše izglede za prihodnost.

Zanimanje za vključitev v izobraževalni Program je v preteklosti pokazalo več kot 4000 nogometašev, medtem ko jih je trenutno 417 vključenih. 107 izmed njih je igralcev 1. portugalske nogometne lige.

Diplome oziroma priznanja so na slavnostni prireditvi podeljevali ugledni športni funkcionarji in gostje prireditve. Med njimi so bili predsednik SJPF Joaquim Evangelista, generalni sekretar Svetovne zveze (sindikata) profesionalnih nogometašev (FIFPro) Theo Van Seggeln in portugalska državna sekretarja za šport, Lauretino Dias ter zaposlovanje, Valter Lemos.

Na koncu lahko izpostavimo dejstvo, da se je misel o pripravi tovrstnega projekta porodila prav zaradi velike zaskrbljenost SJPF, ozirajoč se na izobrazbeno strukturo profesionalnih nogometašev. Po vzoru nizozemskih kolegov (VVCS), bo v prihodnosti SJPF v sodelovanju s portugalsko vlado, poskušal v izobraževalni sistem uvesti medmrežno akademijo oziroma študij na daljavo, namenjen profesionalnim športnikom.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji