Novice

< nazaj

Novi Sad gostil generalno skupščino evropske divizije FIFPro

Datum: 14.5.2018
Evropska divizija FIFPro je ena od štirih geografskih divizij Svetovnega združenja nogometnih sindikatov. Največja v smislu števila članov in tudi za Slovenijo najbolj pomembna, saj se prav na teh srečanjih obravnava vprašanja in vsebine, ki so ključnega pomena za razvoj nogometa v Sloveniji in pravice nogometašev, ki nastopajo pri nas. Organizacija FIFPro, ki je bila ustanovljena 15. decembra 1965 ima tako v omenjeni diviziji 31 držav članic.
 
Redno skupščino evropske divizije je tokrat gostil Novi Sad, Srbija. Vsebinsko bogat dvodnevni program je obsegal predstavitev strategije podpisa dogovora o sodelovanju z Evropsko nogometno zvezo UEFA, predstavitev aplikacije “Red Button”, ki služi kot preventivni ukrep proti prirejanju rezultatov nogometnih tekem; predstavitev strategije socialnega dialoga na področju nogometa; predstavitev aktualnih dejavnosti na področju pogajanj v smeri sprememb transfernega sistema; itn. Drugi dan konference je bil namenjen predstavitvi analize vprašalnikov, na katere so odgovarjali sindikati po Evropi in dela v obliki delavnic, kjer so si prisotni izmenjali dobre prakse in aktualna stanja v posameznih državah na področju pravnih zadev in organizacije mednarodnega koledarja teklmovanj.
 
V sklopu kongresa je bila organizirana tudi dobrodelna nogometna tekma, med ekipama FIFPro in legendami NK Vojvodina iz Novega Sada. Tekmo na kateri sta nastopila tudi predstavnika sindikata SPINS, Dejan Stefanović in Ermin Raković si je ogledalo lepo število gledalcev, predvajana pa je bila tudi na javni televiziji.

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji