Novice

< nazaj

Sedem slovenskih reprezentantov bo stavkalo

Datum: 2.12.2010

Italijanski nogometni ligi 11. in 12. decembra spet grozi stavka nogometašev. Napovedal jo je vodja sindikata igralcev AIC Sergio Campana, potem ko v pogajanjih z vodstvom italijanske nogometne lige niso dosegli dogovora o novi kolektivni pogodbi je slednji zagrozil z stavko čez dva tedna.

Kolektivno pogodbo imajo podpisano vsi igralci v Seria A, zato se bodo za boljše pogoje v novi pogodbi med drugimi borili tudi naši reprezentanti: Josip Iličič, Armin Bačinovič, Bojan Jokič, Samir Handanović. Boštjan Cesar, Jan Koprivec in Rene Krhin. Kot glavni razlog za stavko je vodja sindikata navedel, da se z vodstvom tekmovanja ne morejo dogovoriti o vseh točkah predloga sindikata. Za sindikalno stran sta še vedno sporna predvsem status igralcev, ki izgubijo mesto v prvi ekipi ter prisilne prodaje igralcev, ki ne želijo zapustiti klubov.

Predsednik lige Maurizio Beretta je odločitev, da bodo nogometaši stavkali, obsodil. Za posrednika se je danes ponudil tudi predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Giancarlo Abate, a ni bil uspešen.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji