Novice

< nazaj

SPINS XI izbral enajsterico sezone

Datum: 7.6.2010

Slovenski nogometaši iz klubov 1. SNL, so v okviru glasovanja Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, že šesto leto zapored izbirali najboljšo enajsterico tekmovalne sezone 2009/2010.

Izbrali so tudi najboljšega nogometaša sezone 2009/2010 v Sloveniji in najboljše tri slovenske nogometaše pretekle sezone. Pri glasovanju je sodelovalo 183 nogometašev v 1. SNL, izboru najboljšega slovenskega nogometaša sezone 2009/2010 pa se je priključilo tudi 23 članov slovenske nogometne reprezentance, ki bo v tem mesecu nastopila na svetovnem prvenstvu v JAR. Največ glasov so seveda prejeli nogometaši, ki so s svojimi izjemnimi igrami in potezami navduševali ne le najbolj privrženih navijačev, temveč tudi njihove soigralce, tekmece in ljubitelje nogometne igre. Med najboljšimi enajstimi igralci je bil prostor za najboljšega vratarja, štiri branilce, tri zvezne igralce in tri napadalce. Kot zanimivost lahko povemo, da v primerjavi z letom poprej, najboljšo enajsterico sestavljajo izključno slovenski nogometaši.

Za najboljšega vratarja je bil izbran član nogometnega kluba Olimpija Ljubljana, Jan Oblak. Najboljši branilci po mnenju nogometašev so bili: Aleksander Rajčevič (Luka Koper), Elvedin Džinič (Maribor), Damjan Ošlaj (Nafta) in Kristijan Polovanec (Luka Koper). Med zveznimi igralci so si največ glasov prislužili: Miran Pavlin (Luka Koper), Aleš Mejač (Maribor) in Dare Vršič (Luka Koper). Med najboljšimi tremi napadalci pa so se znašli: Milan Osterc (HIT Gorica), Dragan Jelič (Maribor) in Mitja Brulc (Luka Koper).

Za najboljšega nogometaša sezone 2009/2010 v Sloveniji, je bil z veliko prednostjo izglasovan čla n naše "zlate generacije" in nogometnega kluba Luka Koper, Miran Pavlin. Za njim se je uvrstil nogometaš HIT-a Gorice in prav tako član "zlate generacije", Milan Osterc.

Koga so igralci 1. SNL in 23 članov reprezentance izbrali za "najboljšega slovenskega nogometaša sezone 2009/2010" pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Le ta bo razkrita predvidoma v mesecu oktobru, ko bo SPINS skupaj s partnerji organiziral slavnostno prireditev, na kateri bodo vsi izbrani nogometaši dobili priznanja oziroma pokale. Želja organizatorjev je, da se slavnostna prireditev poveže z obdobjem kvalifikacijskih tekem reprezentance za EP 2012, kar bi znatno povečalo zanimanje za prireditev in omogočilo reprezentantom sodelovanje na le-tej.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji