Novice

< nazaj

Konferenca o socialnem dialogu v nogometu v Budimpešti

Datum: 20.6.2007

Že četrto leto zapored je Evropska komisija podprla projekt FIFPro o socialnem dialogu, ki se je letos začel s sestankom 19. in 20. junija v Budimpešti. Srečanje je bilo namenjeno sindikatom in združenjem klubov iz držav vzhodne Evrope, prisotni pa so bili še visoki predstavniki UEFA in predsednik G14.

V razpravi je bil poudarek dan predvsem na implementacijo minimalnih zahtev standardne pogodbe, predlog statuta neodvisne arbitraže, še posebej pa na sprejetje kariernih skladov za poklicne športnike, kjer bo FIFPro nudil vso potrebno pomoč pri prizadevanjih pri pristojnih ministrstvih za spremembo zakonodaje posameznih držav.

Vsaka država je pripravila kratko predstavitev svojega delovanja ter trenutnih razmer in odnosov s predstavniki delodajalcev in nogometne zveze. Pri tem se je izkazalo, da je bila največjega napredka deležna Romunija, stanje pa je zelo slabo predvsem na Madžarskem in v Sloveniji. Slovenija je bila tudi edina država, kjer ni bilo nikogar s strani predstavnikov klubov, medtem ko sta se v primeru Poljske in Romunije zasedanja udeležila celo predsednika nogometnih zvez.

SPINS

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji