Novice

< nazaj

Več kot 150 članov SPINS tudi v drugi ligi

Datum: 24.8.2006

V mesecu avgustu so predstavniki SPINS obiskali vseh deset klubov v drugi slovenski nogometni ligi ter bili navdušeni na odzivom nogometašev. Nogometaši druge lige so imeli prvič tudi možnost glasovati za izbor najboljše enajsterice nogometašev na svetu ter so možnost v veliki meri tudi izkoristili. Čeprav srečanja v posameznih klubih niso minila brez zapletov, negativno bi izpostavili predvsem drugoligaša iz Kranja, pa se na splošno tudi klubskih vodstvih zavedajo pomena delovanja sindikata ter spoštujejo pravice svojih članov nogometašev. Že v nekaj dnevih po obiskih je na naslov SPINS prispelo več kot 100 novih prijavnic za članstvo v sindikatu, kar kaže na dejstvo, da tudi v nižjih ligah obstaja potreba po sindikatu. V vodstvu sindikata zato prevladuje mnenje, da se v prihodnosti več pozornosti posveti predvsem problemu statusa amaterja, ki je še vedno prevladujoč status v drugi ligi in z njim povezane odprave odškodnin, ki veljajo ob prestopih za amaterje in v Sloveniji še vedno niso bile odpravljene.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji