Novice

< nazaj

Generalni sekretar NZS ravnal nezakonito

Datum: 17.11.2008

Vodstvo SPINS je v zadnjem sporočilu, prejetem s strani generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije, ugotovilo znake kaznivega dejanja kršitve sindikalnih pravic iz drugega odstavka 207. člena kazenskega zakonika ter resno razmišlja o ovadbi na pristojno državno tožilstvo.

Predstavnikom SPINS namreč že nekaj časa v času priprav reprezentance ni dovoljen sestanek in posvet s svojimi člani, ki nastopajo za reprezentanco NZS, kar je hkrati tudi kršitev osnovnih ustavnih pravic reprezentantov. Priprave reprezentantov so edino obdobje, ko je razgovore mogoče opraviti z vsemi skupaj, saj jih večina pride in odide iz Slovenije tik pred pripravami oziroma takoj po tekmi.

Zaradi resnosti razmer smo za danes sklicali tiskovno konferenco, kjer bomo podrobneje pojasnili nastale razmere ter opozorili na še nekatere druge grehe vodstva NZS. Gre za nevaren precedens, ne samo za nogomet, ampak za celotno sindikalno gibanje v Sloveniji, kajti če lahko birokrati NZS sindikalno svobodo in pravice zanikajo medijsko tako izpostavljenim osebam, kot so nogometni reprezentantje, kaj šele lahko pričakujemo od delodajalcev v delovno intenzivnih panogah. Zato je na konferenco povabljen tudi predsednik ZSSS Dušan Semolič!

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji