Novice

< nazaj

Kongres FIFPro v Čilu odprla predsednica Bachelet

Datum: 14.11.2008

Prva ženska predsednica Čila Michelle Bachelet je v predsedniški palači v Santiagu de Chile sprejela vse delegate in udeležence kongresa FIFPro ter izrazila polno podporo prizadevanjem za enako raven zaščite pravic nogometašev po vsem svetu. V znak zahvale je predsednica prejela dres s posvetilom Cristiana Ronalda, najboljšega igralca pretekle sezone po izboru FIFPro.

Na večdnevnem zasedanju so delegati 42 držav članic FIFPro podrobno obravnavali najbolj perečo problematiko v nogometu, kot so kazen FIFA v višini 17 milijonov evrov romunskemu igralcu Mutuju zaradi prekinitve pogodbe v njegovo škodo, nespoštovanje pravil in sporazumov FIFA in EUFA s strani nacionalnih nogometnih zvez ter uvedbo strožih postopkov in kontrol v primeru dopinga. Kongres FIFPro je sprejel tudi več resolucij, s katerimi je med drugim izrazil skrb zaradi prevelike komercializacije v nogometu, ki s seboj nosi tudi negativne posledice, izkoriščanjem mladoletnih nogometašev, preveliko pogoltnostjo agentov ter neustreznim zdravstvenim nadzorom v velikem delu sveta.

Bolgarski sindikat, katerega ustanovitelj je Stoickov, je postal polnopravni član FIFPro, kandidatkam za vstop pa je je pridružila tudi Indonezija.

Resolucije FIFPro ...
 

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji