Novice

< nazaj

Upravni odbor FIFPro o dopingu v nogometu

Datum: 14.1.2009

Nova pravila WADA so bila glavna tema pogovorov na prvi seji Upravnega odbora FIFPro v letu 2009, v katerem soodloča tudi predsednik SPINS.

Aplikacija le teh je nesorazmerna glede na cilj, ki ga zasledujejo, predstavlja kršitev pravice do osebne svobode nogometašev ter korenito posega v pravice nogometašev kot delavcev. V skladu s pravili WADA bodo namreč izbrani nogometaši morali za vsak dan vnaprej sporočiti kraj, kjer se nahajajo, ter pri tem določiti časovno obdobje ene ure, v kateri se jih lahko testira, kar v praksi dejansko pomeni enako kot enourni hišni pripor. Po treh neuspešnih obiskih se nogometašu avtomatično prepove igranje za dobo najmanj enega leta.

Na Norveškem je sodišče že razsodilo proti uporabi novih pravil WADA v korist sindikata. Upravni odbor FIFPro se je soglasno izrekel proti krivičnim predpisom WADA ter bo v prihodnosti še zaostril boj za sprejetje učinkovitih in pravičnih pravil o dopingu.

SPINS

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji