Novice

< nazaj

Ogorčenje nad odločitvijo CAS

Datum: 4.2.2009

SPINS se pridružuje ogorčenju FIFPro in italijanskega sindikata nogometašev nad odločitvijo mednarodnega sodišča CAS, ki je izrekla enoletno prepoved igranja za nogometaša Daniela Manninija ter Davida Possanzinija.

Razlog za kazen je zakasneli prihod na kontrolo dopinškega testa po tekmi v času, ko sta oba še igrala za Brescio v 2. italijanski ligi. Kaznovana sta bila kljub temu, da so bili izvidi na opravljenem testiranju negativni in dejstvu, da sama nista bila kriva za zamudo na kontrolo. Po koncu tekme in porazu s Chievo Verono sta bila namreč zadržana v slačilnici, kamor je prišel razjarjen predsednik kluba in igralcem očital slabo igro. Zaradi sestanka sta igralca 10 minut zamudila na dopinško kontrolo, kar je predsednik kluba na zaslišanju tudi potrdil.

V znak podpore so se nogometaši 1. in 2. italijanske lige odločili, da bodo tekme 22. kroga državnega prvenstva začeli s 15 minutno zamudo. ''SAFP se bo skupaj s FIFPro zavzemal za dokončno odpravo teh nepremišljeno izrečenih kazni za katere se zavzema WADA. Takšne odločitve načenjajo kredibilnost te organizacije v boju proti dopingu,'' je med drugim povedal eden od pravnih zastopnikov obeh igralcev ter predsednik švicarskega sindikata nogometašev SAFP dr. Lucien Valloni.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji