Novice

< nazaj

Stavka v I. SNL je začasno prekinjena

Datum: 17.9.2004

 Upravni odbor sindikata SPINS je po uspešnih razgovorih s predstavniki Združenja I. SNL sprejel sklep, da začasno prekine stavko, ki se je začela 1. septembra 2004, dokler trajajo pogajanja z NZS in Združenjem 1. SNL. Po uspešnem zaključku pogajanj, bo sindikat SPINS stavko dokončno preklical.

Združenje je pristalo na bistveno zahtevo nogometašev v Sloveniji, na ustanovitev neodvisne arbitraže in sprejetje pravil o varstvu pogodbene stabilnosti. V torek, 14.9.2004, je sindikat SPINS, skupaj z Združenjem I.SNL, v javnost podal naslednjo izjavo:

"Na sestanku predstavnikov Združenja 1.SNL in sindikata SPINS dne 14.9.2004 smo ugotovili da so za Združenje 1 SNL formalno pravni vidiki stavke sporni, zato smo sprejeli odločitev, da bodo o tem vprašanju odločali za to pristojni organi.

Bilo je tudi dogovorjeno, da se obe strani strinjata, da se pri spremembi Pravilnika o registraciji in statusu igralcev NZS upoštevata načeli iz Pravilnika FIFA o neodvisni arbitraži in o pogodbeni stabilnosti."

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji