Novice

< nazaj

Pobuda za sklepanje bilateralnih sporazumov z sosednjimi državami

Datum: 25.5.2004

Sindikat SPINS predlaga IO NZS, da preuči trenutno veljavna nadomestila za vzgojo mladih igralcev mlajših od 23 let, ki veljajo pri prestopu v tujino. Glede na dejstvo, da je po pravilniku FIFA o statusu in prestopih igralcev pri oblikovanju višine nadomestila potrebno upoštevati mnenje predstavnikov igralcev in glede na to, da smo se igralci v Sloveniji organizirali v sindikat, je potrebno na novo oblikovati višino nadomestila. Le ta je sedaj postavljena absolutno previsoko ter ne ustreza dejanskemu stanju (30.000 EUR).

Prestopi igralcev in nadomestila bo ena glavnih tem razgovora na okrogli mizi v Bruslju prihodnji teden, zato je nujno, da se tega posveta udeleži tudi predstavnik NZS.

Podajamo pa tudi pobudo, naj pristojni organ NZS preko sodelovanja z OKS prične s postopki za sklepanje bilateralnih sporazumov s sosednjimi državami glede statusa naših igralcev v tujini. Po veljavnih predpisih so vse stare članice EU uvedle moratorij na prost pretok delovne sile za nove države EU. To v praksi pomeni, da so naši igralci še vedno tretirani kot tujci. To neenakopravnost lahko rešimo le z bilateralnimi pogodbami med dvem nogometnima zvezama oziroma med dvema olimpijskima komitejema.

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji