Novice

< nazaj

Kaka najboljši na svetu

Datum: 5.10.2007

 Igralec milanskega kluba AC MILAN Kaka je po izboru FIFPro postal najboljši igralec na svetu v sezoni 2006-2007. Na prestolu je nasledil svojega rojaka Ronaldinha, ki je zmagal v zadnjih dveh letih.
"Z vsem spoštovanjem sprejemam takšno nagrado, ki zame pomeni izjemno priznanje, saj je bil predhodnik moj dobri prijatelj Ronaldinho, izbralo pa me je več kot 50.000 nogometašev iz vsega sveta", je ob podelitvi v Milanu izjavil 25-letni Kaka.

Kaka si je nagrado prislužil z izjemnimi predstavami v ligi prvakov, v kateri je z desetimi zadetki (bil je najboljši strelec tekmovanja) prispeval velik delež h končnemu zmagoslavju rdeče-črnih.

FIFPro je ob najboljšem igralcu objavila še najboljšo enajsterico leta 2007. Sestavljajo jo: Gianluigi Buffon (Italija/Juventus), Alessandro Nesta (Italija/Milan), Fabio Cannavaro (Italija/Real Madrid), John Terry (Anglija/Chelsea), Carles Puyol (Španija/Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalska/Manchester United), Kaka (Brazilija/Milan), Steven Gerrard (Anglija/Liverpool), Lionel Messi (Argentina/Barcelona), Didier Drogba (Slonokoščena obala/Chelsesa) in Ronaldinho (Brazilija/Barcelona).

Prestižna nagrada Nogomet za mir, ki je lansko leto pripadla FC Barceloni (zaslužku za reklamo na dresih so se odpovedali v korist Unicefa), je bila letos podeljena Nelsonu Mandeli zaradi njegovih zaslug pri kandidaturi za prvo svetovno nogometno prvenstvo na afriških tleh, ki bo leta 2010 v Južni Afriki.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji