Novice

< nazaj

Zmagoslavje ekipe SPINS je preprečil Giuseppe Signori

Datum: 22.7.2007

Po odličnih predstavah na vseh odigranih tekmah na tretjem turnirju FIFPro v Lizboni, je selekcija SPINS v finalu morala priznati premoč reprezentanci Italije, ki je zmagala z rezultatom 2:1.

Začetek je bil za Slovenijo obetaven, saj je bil za hitro vodstvo v prvem polčasu že tretjič na turnirju strelec Blaž Puc. Zahodni sosedje so se nato zbrali in do polčasa le izenačili iz enajstmetrovke. Tudi v drugem delu so bili Slovenci boljši tekmec, pripravili so si nekaj lepih priložnosti, a je bil italijanski čuvaj mreže nepremagljiv, najbolj se je izkazal po strelih Rakiča in Puca. Če ne daš, ponavadi dobiš, je nenapisano pravili v praksi potrdil Signori, ki je velemojstrsko zadel z razdalje 25-tih metrov. Toda najpomembnejše je vendarle spoznanje, da so se slovenski igralci predstavili v spodobni luči, kar bi moral biti zadosten razlog, da bodo nekateri v bližnji prihodnosti dobili nove delodajace.

Na uvodni sobotni preizkušnji so Slovenci v svoji skupini najprej z 2:0 ugnali Nizozemce, oba gola je dosegel Blaž Puc, izkazal se je tudi vratar Bojan Milič, ki je obranil neupravičeno dosojeno enajstmetrovko. Sledil je obračun z gostitelji, kjer se je ekipa pod vodstvom Nihada Pejkoviča vnovič izkazala in z golom Miha Klineta zmagala z 1:0. Spet je zablestel Bojan Milič, ki je preprečil gol iz enajstmetrovke.

V drugi skupini so bili v konkurenci Italije, Francije in Švice najboljši azzurri, ki so bili sinoči tekmec naših fantov v finalu.

Foto utrinki s turnirja FIFPro 2007

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji