Novice

< nazaj

Slovenija ponovno s predstavnikom v izvršnem odboru FIFPRO

Datum: 10.9.2021
Limassol, drugo največje mestu na Cipru, je v preteklih dneh gostil generalno skupščino evropske divizije FIFPRO, s prisotnimi predstavniki 31 držav članic. Med pomembnejšimi internimi vsebinami, ki so jih člani skupščine obravnavali, je bila vsekakor potrditev sprememb statuta in volitve v organe FIFPRO, tako na svetovni kot evropski ravni.
 
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je v skladu z novim statutom, razširilo sestavo izvršnega odbora iz 13, na sedaj 18 članov. Glasovanje predstavnikov držav Evrope je bil prvi del postopka izbire svetovnega odbora FIFPRO, ki bo dosegel vrhunec  meseca novembra, na generalni skupščini v Parizu. Sindikati nogometašev iz Afrike, Azije in Amerike bodo namreč prav tako v naslednjih tednih izbrali po vsaj enega člana v najvišji organ odločanja. 

Usmeritve FIFPRO, k spolno vse bolj raznolikemu članstvu v izvršnem odboru, so se sedaj udejanile z izvolitvijo kapetanke izraelske ženske nogometne reprezentance Karin Sendel, Mile Hristove, podpredsednice bolgarskega sindikata nogometašev in Caroline Jonsson, nekdanje švedske reprezentantke. Poleg omenjenih so člani skupščine izbrali tudi švicarskega odvetnika Luciena Vallonija in predsednika SPINS, Dejana Stefanovića. Slednji je po štiriletnem premoru zopet zavzel mesto člana izvršnega odbora svetovnega združenja nogometnih sindikatov, kjer je že bil član med leti 2009 in 2017.
 
"Veseli nas dejstvo, da smo priča vsestranskemu razvoju organizacije in odbora, ki bo še naprej prinašal ne le ljudi z globokim znanjem in izkušnjami, temveč tudi različnih starosti, spola in narodnosti. Raznoliki odbori, po mnogih raziskavah, ustvarjajo pogoje za boljše odločanje " je dejal generalni sekretar FIFPRO, Jonas Baer-Hoffmann. 

Poleg omenjenih volitev pa so predstavniki sindikatov na srečanju v Limassolu izbrali tudi izvršni odbor evropske divizije FIFPRO, v katerem bodo poleg kasneje izbranih petih članov svetovnega odbora tudi Fraser Wishart (Škotska), Marketa Haindlova (Češka), Mirko Poledica (Srbija) in Spyros Neofytides (Ciper).

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji