Novice

< nazaj

SPINS še naprej uspešno pomaga slovenskim nogometašem v tujini

Datum: 26.10.2021
Pred enim letom smo pisali o znatnem porastu neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti, predvsem pri tistih klubih 1. SNL, ki so bili tudi zaradi posledic pandemije Covid-19, primorani sporazumno prekiniti pogodbe in se z igralci dogovoriti o odlogu izplačil. Ta pojav se je v Sloveniji, v letu 2021 sicer občutno zmanjšal, a moti dejstvo, da se v tem obdobju po pomoč k sindikatu obrača vedno več nogometašev, ki nastopajo v tujih ligah.

Sindikat torej ni aktiven le na nacionalni ravni. V tem letu je preko arbitraže DRC FIFA, uspešno pomagal kar nekaj nogometašem v tujini, predvsem v klubih na Poljskem, v Turčiji in na Kitajskem. Le v zadnjih nekaj tednih je po uspešno rešenih sporih, članom SPINS, prisojeno skoraj miljon in pol evrov.
 
Ponovimo, da v primerih, ko klubi dogovora ne spoštujejo, sindikat SPINS, svojim članom, v okviru določb Pravilnika o statusu in registraciji igralcev NZS, nudi brezplačno pravno svetovanje in pomoč ter izkorišča prednosti takoimenovanega hitrega postopka pri disciplinskem sodniku NZS ali Nogometne arbitraže NZS. Trenutno sindikat s posredovanjem opominov klubom in pripravo zahtevkov članom za izplačilo pogodbenih obveznosti disciplinskemu sodniku beleži več kot deset postopkov, ki se rešujejo v korist nogometašev. Izpostaviti je potrebno zadnji rešen primer na arbitraži NZS, v korist bivšega igralca NK Olimpija Ljubljana, Marka Gajića, kjer je bila klubu prisojena visoka odškodnina, ki je temeljila na neupravičeni enosranski prekinitvi pogodbe s strani kluba.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji