Novice

< nazaj

Znana je najboljša moška enajsterica sveta FIFA FIFPRO WORLD11 2019

Datum: 23.9.2019
Podelitev nagrad najboljšim nogometašem sveta v letu 2019 je potekala danes v milanski Scali, že petnajsto leto zapored pod okriljem Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovne nogometne zveze FIFA, ki je del te prestižne podelitve priznanj od leta 2009.
 
Virgil van Dijk je eden od dveh Liverpoolovih in eden od treh nizozemskih igralcev, ki so bili izbrani v najboljšo enajsterico sveta. Van Dijk je imel zvezdniško sezono, z Liverpoolom je osvojil ligo prvakov in se z Nizozemsko uvrstil v finale lige narodov. Nizozemskemu branilcu se pridružuje moštveni kolega Alisson Becker, ki je Braziliji pomagal pri osvojitvi naslova Copa America. Becker in Van Dijk sta dva od štirih debitantov, skupaj s Frenkijem de Jongom in Matthijsom de Ligtom. Ta dva Nizozemca in nekdanja soigralca iz Ajaxa sta prav člana najboljše enajsterice sveta, ki sta igrala za moštvo, ki ne spada v velikih pet lig (Anglija, Francija, Nemčija, Italija in Španija). Po odlični lanski sezoni sta oba zamenjala sredini, in sicer se je De Ligt pridružil Juventusu, De Jong pa Barceloni. Absolutna rekorderja sta vsekakor Ronaldo in Messi, ki so ju kolegi med najboljših enajst izbrali že trinajstič zapored. Največ glasov med vsemi je zbral Lionel Messi (19.381), sledita pa mu mu Van Dijk (17.085) in Ronaldo pa tretji (16.943).
 
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World11 2019 je tudi tokrat sodelovalo nekaj več kot 23.000 profesionalnih nogometašev iz 68 držav sveta, med njimi preko 500 nogometašev v Sloveniji, članov SPINS.  
 
Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2019, FIFA FIFPRO World11 2019, sestavljajo:
 
VRATAR
-        Alisson Becker (Brazilija, Liverpool)
 
OBRAMBNI IGRALCI
-        Virgil van Dijk (Nizozemska, Liverpool)
-        Matthijs de Ligt (Nizozemska, Ajax / trenutno Juventus) 
-        Marcelo (Brazilija, Real Madrid)
-        Sergio Ramos (Španija, Real Madrid)
 
VEZISTI
-        Eden Hazard (Belgija, Chelsea / trenutno Real Madrid) 
-        Frenkie de Jong (Nizozemska, Ajax / trenutno Barcelona) 
-        Luka Modrić (Hrvaška, Real Madrid)
 
NAPADALCI
-        Kylian Mbappe (Francija, Pariz Saint-Germain)
-        Lionel Messi (Argentina, Barcelona) 
-        Cristiano Ronaldo (Portugalska, Juventus)
    

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

 • Najboljše nogometašice v letu 2021 so ...
  17.1.2022

  Najboljše nogometašice v letu 2021 so ...

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovna nogometna zveza FIFA sta že šesto leto zapored razglasila najboljšo enajsterico nogometašic na svetu.

 • Najboljši nogometaši v letu 2021 so ...
  17.1.2022

  Najboljši nogometaši v letu 2021 so ...

  Že sedemnajsto leto zapored sta Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovna nogometna zveza FIFA podelila nagrade najboljšim nogometašem sveta.

 • Objavljeni so nominiranci za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021
  15.12.2021

  Objavljeni so nominiranci za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in svetovna nogometna zveza FIFA sta včeraj, dober mesec pred podelitvijo nagrad v Zürichu, razglasila 23 nominiranih nogometašev, ki so prejeli največ glasov za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021.

 • Objavljene so nominiranke za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021
  15.12.2021

  Objavljene so nominiranke za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021

  vetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in svetovna nogometna zveza FIFA sta včeraj, dober mesec pred podelitvijo nagrad v Zürichu, razglasita 23 nominiranih nogometašic, ki so prejele največ glasov za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021.

 • Najboljši nogometaši pretekle sezone na svetu so ...
  17.12.2020

  Najboljši nogometaši pretekle sezone na svetu so ...

  Podelitev nagrad najboljšim nogometašem sveta v letu 2020 (sezona 2019/2020) je zaradi ukrepov, ki so posledica pandemije virusa Covid-19 tokrat potekala virtualno.

Sponzorji