Članstvo

Ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS)


Člani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Sovenije imajo kar nekaj ugodnosti. Vse so vezane na podpis pristopne izjave ter plačilo članarine, takoj na začetku tekmovalne sezone oziroma 6 mesecev po plačilu članarine, v primeru če članarina ni poravnana v navedenem obdobju.

Ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v sindikatu SPINS so:

1. PRAVNA POMOČ

• posvet s strokovnim sodelavcem službe pravne pomoči oziroma odvetnikom,
• ustni ali pisni nasvet,
• sestavljanje vlog (zahtev za varstvo pravic in ugovorov) na pristojne organe pri delodajalcu v postopkih varstva pravic,
• sestavljanje vlog in pritožb ter zastopanje v postopkih varstva pravic zoper vodločitve pristojnih organov pri uveljavljanju socialnih pravic, določenih s tem aktom,
• sestavljanje tožb in ostalih vlog v postopkih varstva pravic pred komisijami NZS, FIFA, CAS, delovnimi in socialnimi sodišči ter rednimi sodišči,
• sestavljanje izrednih pravnih sredstev, izvršb in zastopanje v postopkih pred komisijami NZS, FIFA, CAS, delovnimi in socialnimi sodišči ter rednimi sodišči,
• vlaganje zahtevkov, tožb in zastopanje v postopkih prisilnih poravnav, stečajev in likvidacij,
• izvajanje drugih pravnih opravil v zvezi z varstvom pravic članov po sklepih Upravnega odbora.

2. IZOBRAŽEVANJE

SPINS z individualnimi razgovori in svetovanjem pomaga svojim članom pri nadaljevanju oziroma vključitvi le teh v sistem izobraževanja, tako na srednješolskem kot na visokošolskem nivoju.
Vzporedno z razvojem projekta študija na daljavo na mednarodnem nivoju, v okviru organizacije FIFPro (FIFPro Online Academy) je SPINS začel razvijati sistemske rešitve tovrstnega izobraževanja na visokošolskem nivoju tudi v Sloveniji.
Tako bodo predvidoma vsi člani imneli možnost sodelovanja oziroma vpisa na omenjene študijske programe, ki jih bo SPINS v prihodnosti izvajal v sodelovanju z partnerskimki institucijami tako na državni kot civilni ravni.
V primeru dokončanja oziroma ponovne vključitve v sistem srednješolskega izobraževanja pa se po individulanem razgovoru s članom, poizkuša najti najugodnejšo rešitev.

3. GARANCIJSKI SKLAD

Dolgoletna prizadevanja in želje Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, da bi na področju slovenskega nogometa končno dočakali tako imenovani »Garancijski sklad«, so se uresničila.

Od tekmovalne sezone 2016/2017 dalje znaša zagotovljen sklad iz rezerv sindikata SPINS 100.000,00 EUR, ki se članom izplača v primeru insolventnosti športnega društva. Znesek se lahko poveča v primeru pozitivnega dogovora z Nogometno zvezo Slovenije, s katero potekajo pogajanja.
 
Izključni namen ustanovitve »Garancijskega sklada« je poravnava obveznosti iz naslova pravic nogometašev in trenerjev v primeru insolvenčnosti ali plačilne nediscipline nogometnih klubov. Menimo, da je sprejetje predloga o zavarovanju zapadlih terjatev igralcev do slovenskih nogometnih klubov nujno za ugled in obstoj slovenskega nogometa.


4. SOLIDARNOSTNA POMOČ
 
Vse od ustanovitve naprej se SPINS zavzema za solidarnostno pomoč tistim članom, katerih klub ni zmožen izpolnjevati pogodbenih obveznosti , kljub veljavnosti le te. SPINS nenehno spodbuja in opozarja na problematiko neizpolnjevanja obveznosti in se zavzema za ustanovitev tako imenovanega garancijskega sklada, kjer bi se zbirala sredstva s strani vseh prvoligaških klubov ter krovne organizacije na področju nogometa, NZS.


5. TRENINGI ZA NOGOMETAŠE BREZ POGODB

SPINS omogoča v poletnem prestopnem roku, vsem svojim članom brezplačno udeležbo na treningih nogometašev brez pogodb.
Treningi so vodeni s strani najboljših trenerjev, ki so v oprestopnem roku na voljo. Prav tako SPINS svojim članom zagotovi optimalne pogoje treniranja in regeneracijo.
Vsako leto pa se ekipa igralcev brez pogodb SPINS pridruži organiziranemu turnirju FIFPro in s tem omogoči svojim igralcem možnost sklepanja novih pogodb.


6. ŠČITNIKI G-Form

Člani SPINS se lahko v prihodnje, pod ugodnejšim pogoji, opremijo z najmodernejšo tehnologijo ščitnikov G-Form.

Gre za edini ščitnik, ki ga med tekmo sploh ne boste čutili ter tako ne bo motil vaše igre, ob tem pa vam bo nudil bistveno večjo zaščito od katerega koli konkurenčnega produkta (4,7 večja zaščita od zakonsko predpisane). Je popolnoma prilagodljiv nogi, popolnoma mehak in otrdi le ob udarcu (RPT), odvaja pot navzven, ustvarja kompresijo, ki preprečuje krče ter je povrh vsega sploh edini ščitnik, ki ga preprosto, brez vidnih sprememb, več kot 200x operete v pralnem stroju.

7. ČLANSKA KARTICA

Vodstvo sindikata se dogovarja za mnogo ugodnosti za člane z različnimi podjetji in dolgoletnimi sponzorji v nogometu in športu nasploh. Tako imajo člani sindikata ob predložitvi veljavne članske kartice na voljo popuste pri nakupu športne prehrane in še mnogo drugih ugodnosti.


8. AVTOHIŠA Avto Aktiv

Ugodnosti veljajo za člane SPINS, njihove ožje družinske člane (oče, mama, brat, sestra, soproga).
 
1.     Ugodnosti pri nakupu vozila BMW, Jaguar, Land Rover in MINI za člane SPINS
Ugodnosti pri nakupu vozila se definirajo posebej glede na model vozila, pri samem zanimanju za vozilo. Člani SPINS se identificirajo pri partnerju s kartico članstva v sindikatu SPINS, ter kartico zaupanja, ki jo partner pripravi za vse člane SPINS. Višina popusta oziroma cena vozila bo za člane SPINS oblikovana izključno za člane sindikata SPINS. Komunikacija na ven je strogo prepovedana, razkrivanje prejetih ponudb je strogo prepovedano, saj gre za poslovno skrivnost. Ugodnosti pri nakupu vozila veljajo za člane SPINS in njihove ožje družinske člane, kot definirano na začetku.
 
2.     Ugodnosti pri servisu vozila BMW, Jaguar, Land Rover in MINI za člane SPINS
Ugodnosti pri servisu vozila, je ugodnost za vse, ki so že lastniki vozil BMW, Jaguar, Land Rover ali MINI. Člani SPINS se identificirajo s kartico članstva pri SPINS, ter s kartico zaupanja, katero pripravi partner. Člani SPINS so tako pri partnerju deležni 15% popusta na celotno opravljeno servisno storitev. Svoj popust uveljavljajo pri prihodu na servis, pri servisnem sprejemniku še predno bo le ta napravil račun za opravljeno storitev. Servisna ugodnost velja za člane SPINS ter njihove ožje družinske člane.
 
3.     Ugodnosti pri nakupu artiklov Lifestyle BMW, Jaguar, Land Rover in MINI
Ugodnosti pri nakupu artiklov LIfestyle, gre za artikle, ki jih v svojih prostorih v Trzinu, Kranju, Kopru  in salonu MINI BTC Ljubljana nudi partner. Člani SPINS, njihovi družinski člani so pri nakupu upravičeni do popusta v višini 20%. Popust uveljavljajo s kartico zaupanja partnerja.
 
4.     Kontaktna oseba za vsa morebitna vprašanja na strani partnerja je gospod Seni Čatič, seni.catic@avto-aktiv.si ali na 031 762 580.


9. Oprema Technogym
 

ZA VSE ČLANE SPINS SMO PRIPRAVILI UGODNOST V OBLIKI 15 % POPUSTA PRI NAKUPU KATEREGAKOLI ARTIKLA TECHNOGYM, Z BREZPLAČNO DOSTAVO IN MONTAŽO V SLOVENIJI, OB NORMALNEM DOSTOPU.

Technogym izdelki pokrivajo vsa področja športa, na katerih in s katerimi se srečujejo tako rekreativci, kakor tudi profesionalni športniki. Linije izdelkov se gibljejo od takšnih za domačo uporabo, pa do tistih, ki zadovoljijo tudi najboljše športnike na svetu. 

Podjetje PROWELLNESS d.o.o. je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji, poleg tega pa vam nudi tudi profesionalni servis njihovih naprav. V svojem salonu v Tehnološkem parku 18, stavba C v Ljubljani, vas pričakujejo vsak delovnik med 8.30 in 16.30 uro, po dogovoru pa so vam na voljo tudi ob urah, izven rednega delovnega časa. 

Več informacij lahko dobite tudi na spletnih straneh: PROWELLNESS in TECHNOGYM.
 
Sponzorji