Intervjuji

< nazaj

Mini intervju z Marcosom Tavresem

Datum: 2.6.2011

Za najboljšega nogometaša sezone 2010/2011 v Sloveniji, je bil z veliko prednostjo izglasovan član nogometnega kluba Maribor, Marcos Tavares, s 27 % vseh glasov. To je, po letu premora, že druga njegova zmaga v tej kategoriji.

Marcos po enoletnem »premoru« je lovorika najboljšega igralca leta 2010/2011 v Sloveniji ponovno v tvojih rokah. Kaj ti pomeni ta naziv?
Zelo sem zadovoljen, ker sem bil izbran za najboljšega igralca v Sloveniji. Vsekakor mi to ne bi uspelo brez pomoči kluba, soigralcev in zvestih navijačev. Zadovoljen pa sem tudi zato, ker so zame glasovali kolegi, ki z menoj vsako nedeljo garajo na igrišču, zato res hvala vsem, saj vem, da bolj prestižne nagrade od te ni.

Si se morda tudi zato, ker pišeš zgodovino slovenskega nogometa odločil ostati tudi po koncu kariere v Sloveniji.
(Smeh) Ne, ne. V Sloveniji, Mariboru se res odlično počutim in prav zato sem si tu kupil hišo. Otroci obiskujejo tu vrtec oziroma šolo, govorijo tekoče slovensko in Slovenija postaja moj dom, kjer bi rad živel tudi po koncu kariere.

Kako bo lovorika vplivala na tvoje novo nastalo društvo. International Ministry Kairos Slovenija?
Menim, da zelo pozitivno, saj je bil namen ustanovitve društva prav z mojo prepoznavnostjo nekaj vrbiti nazaj navijačem in mestu.

International Ministry Kairos Slovenija je nevladna organizacija vernikov, katere člani so slovenski in tuji državljani. Zavzemajo se za socialno pravičnost in dobrodelnost, z željo po izboljšanju socialnih kazalnikov skupnosti. Pomagali bodo tujcem pri prilagajanju na novo okolje z učenjem slovenskega jezika in različnimi nasveti.

Še enkrat bi se rad najlepše zahvalil vsem za izkazano podporo, ki mi bo dala še dodaten motiv v prihajajoči sezoni.

SPINS
Foto: Sportida

Ostali intervjuji

Sorodni intervjuji

 • Verjamem, da bom v Mariboru dočakal ligo prvakov
  17.5.2012

  Verjamem, da bom v Mariboru dočakal ligo prvakov

  Kapetan Maribora Marcos Tavares in najboljši nogometaš v Sloveniji v letu 2011 je že vrsto let zaščitni znak vijoličastih, s katerimi je osvojil že kopico lovorik.

 • Upam, da bom igral do 40. leta
  17.5.2012

  Upam, da bom igral do 40. leta

  Dare Vršič je bil pred slabima dvema letoma v velikih težavah. Z Romunijo ni imel sreče. Bil je izigran. Vse skupaj je prišlo celo do tega, da je resno razmišljal o tem, da preneha z igranjem nogometa in se posveti trenerskemu poslu.

 • Dare Vršič na Gala SPINS XI 2011
  14.12.2011

  Dare Vršič na Gala SPINS XI 2011

  Bili smo na prireditvi GALA SPINS XI 2011, kjer je prejela nagrade najboljša enajsterica in najboljši nogometaš pretekle sezone v Sloveniji in tam poklepetali s trenutno najbolj vročim imenom 1. SNL, Daretom Vršičem.

Sponzorji