Novice

< nazaj

XIV. SKUPŠČINA SPINS

Datum: 18.5.2023
14. redna skupščina sindikata SPINS je bila izvedena dne 15. 5. 2023 v Ljubljani, natančneje v hotelu Grand Plaza. Udeležilo se jo je 36 članov in članic sindikata, predstavnikov nogometašev vseh klubov 1. SNL, predstavnic nogometašic 1. SŽNL in ženske nogometne A reprezentance ter predstavnik nogometnih trenerjev.
 
Predsednik SPINS Dejan Stefanović je z uvodnim nagovorom pozdravil vse prisotne in otvoril 14. skupščino SPINS. Poleg formalnosti in obravnave internih vsebin delovanja sindikata, je bila pozornost usmerjena predvsem na predstavitev aktualnega stanja pri pogajanjih in v odnosu med sindikatom ter krovno organizacijo na področju nogometa in nogometnimi klubi 1. SNL. Predsednik SPINS je pri tej točki izpostavil problematiko zastopanja članic ženske A nogometne reprezentance in zavzemanje predstavnikov sindikata pri zaščiti njihovih statusnih pravic in enokopravni obravnavi, v primerjavi z moškimi kolegi. Svoj pogled na omenjeno področje sta predstavila tudi Tjaša Tibaut, članica upravnega odbora SPINS in bivša članica reprezentance ter Bojan prašnikar, prav tako član upravnega odbora SPINS in predsednik ZNTS. Skupščina je enotno podprla vsa nadaljnja prizadevanja in dejavnosti sindikata za enakopravno obravnavo in zaščito statusnih pravic  članic ženske A nogometne reprezentance.
 
Na skupščino sta bila povabljena tudi gosta, in sicer Tanja Cmrečnjak Pelicon iz Inšpektorata za delo Republike Slovenije in odvetnik Gregor Kovačič iz odvetniške pisarne Jadek&Pensa. Predstavnica inšpektorata se je v sklopu točke veljavnih pravnih podlag za urejanje pogodbenih odnosov v slovenskem nogometu ter ukrepov inšpekcijskega nadzora IRSD, v svoji predstavitvi osredotočala predvsem na pristojnosti institucije v okviru katere deluje. Pri tej točki je aktivno sodeloval tudi odvetnik David Kenda, ki je predstavil osnovno delovanje arbitraže na Nogometni zvezi Slovenije in pravni okvir, v katerem svojo dejavnost opravljajo nogometaši. Odvetnik Gregor Kovačič je v sklopu točke dnevnega reda, ki se je nanašala na pravna sredstva za zaščito pravic iz javne podobe nogometašev in trenerjev v Sloveniji predstavil pomen osebnostnih pravic športnikov in poslovno prakso glede njihovega izkoriščanja; vsebino pristopne izjave sindikata, ki jo podpisujejo člani SPINS in možne rešitve oziroma predloge za ureditev trenutnega stanja. Skupščina SPINS je podprla sindikat pri vseh načrtovanih dejavnostih povezanih z zaščito pravic iz javne podobe nogometašev in trenerjev.
 
Uradnemu delu skupščine je sledila podelitev nagrad najboljšim nogometašem, nogometašici in trenerju sezone 2022/2023 v Sloveniji.


 

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO
  18.11.2021

  Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO

  Predsednik SPINS, Dejan Stefanović, izbran tudi v izvršni odbor evropske divizije FIFPRO.

 • Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021
  16.11.2021

  Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021

  Prvič po letu 2019 so se člani skupščine FIFPRO, z upoštevanjem strogih zdravstvenih meril, srečali v Parizu.

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

Sponzorji