Novice

< nazaj

Diskriminacija nogometašev tudi v ND HIT Gorica

Datum: 25.6.2009

Z ogorčenjem je vodstvo sindikata SPINS sprejelo novico o ravnanju uprave ND HIT Gorica, ki je na individualne treninge obsodila tri pomembne člane prvega moštva, ker niso hoteli pristati na 50 procentno znižanje svojih dohodkov po veljavnih pogodbah.

Mitji Pirihu, Mladenu Kovačeviču in Mateju Mlakarju namreč ni bilo dovoljeno odpotovati na priprave v Moravske Toplice ter sami trenirajo v Novi Gorici. Gre za eskalacijo prisilnih, protizakonitih dejanj klubov, ki so se pričela v začetku leta v NK Celje v znanih primerih nogometašev Aleša Puša, Gregorja Režonje in Slaviše Dvorančiča. Navedeni igralci so že vložili tožbe na delovno sodišče za ugotovitev obstoja delovnih razmerij in katerih prvo obravnavo na sodišču pričakujemo že naslednji ponedeljek.

Slovenski nogometaši ostro obsojamo kakršno koli drugačno obravnavo nogometašev v klubih, ki ne temelji na disciplinski odgovornosti ali ne izhaja iz zdravstvenega stanja igralca.

Zadnje ravnanje ND HIT Gorica ne bo minilo brez posledic, saj nas je še bolj utrdilo v prepričanju, da je v slovenskem nogometu nujno potrebno odnose urediti v enotni pogodbi oziroma v kolektivni pogodbi. Sprejetje le teh pod grožnjo stavke pričakujemo v najkrajšem možnem času. Zdaj so naše zahteve dobile imena naših prijateljev in članov. Mitja Pirih, najboljši nogometni vratar Slovenije v letu 2005, je le eno izmed njih.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji