Novice

< nazaj

Iz medijev - Primer Pavlovič obstal, Hojčev šele začel

Datum: 11.10.2007

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Sindikat športnikov Slovenije (SŠS), v želji po čim večji varnosti in zaščiti igralcev, želi v slovenski prostor vnesti pravne normative, ki so v svetu bolj ali manj vsakdanjost.
Da stvari še zdaleč niso idealne, na kar sindikat nenehno opozarja, njihovi predlogi pa le stežka naletijo na razumevanje pri športnih zvezah ali klubih, je predsednik SPINS Dejan Stefanovič nazorno prikazal na dveh primerih, ko sindikat zastopa nogometaša Zorana Pavloviča in rokometaša Nejca Hojča.
'V samo vsebino primera se niti ne bi spuščal, saj je zadeva navsezadnje še v postopku. Vodstvo nogometnega kluba Interblock je uporabilo pravne možnosti, ki so mu bili na voljo in ki mu jih pravilnik dopušča," je pri primeru Pavlovič-Interblock uvodoma dejal predsednik sindikata, ki pa je želel predvsem opozoriti na nekatere nepravilnosti. Stefanovič se je namreč skliceval na zahteve krovne svetovne nogometne organizacije (FIFA), ki jih je že leta 2005 naslovila na vse nacionalne zveze, da slednje uskladijo delovanje komisij v smeri načela enakopravnosti, kar pomeni, da bi v komisiji, ki obravnavajo pravne razmere igralcev, bili vključeni tudi člani sindikata, kar bi omogočilo igralcem enakovreden pristop pri obravnavi.' (STA)
več...

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji