Novice

< nazaj

MDDSZ seznanjeno s pobudo SŠS

Datum: 5.3.2008

Državna sekretarka Romana Tomc (na sliki) s sodelavci na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), je sprejela delegacijo Sindikata športnikov Slovenije, skupaj z Lučko Bohm, izvršno sekretarko ZSSS, odgovorno za pokojninsko področje.

Tema razgovora je bila preučitev možnosti in načinov za uveljavitev posebnega poklicnega zavarovanja za športnike v Sloveniji po vzoru uveljavljenih skladov za športnike iz drugih evropskih držav. Pobuda sindikata je sicer na mizi že več let, vendar pa, nasprotno od pozitivnih trendov v ostalih državah EU, ki intenzivno spreminjajo svojo zakonodajo v tej smeri, pri nas še vedno cepetamo na mestu. Davčno ugodnejša obravnava prispevkov športnikov v poseben sklad, do katerega izplačil bi bili le ti upravičeni po koncu športne kariere, bi dejansko pomenila socialni korektiv diskriminatornega položaja športnikov pri nas, katerih poklicna kariera je izjemno kratka glede na delovno dobo v vseh ostalih gospodarskih in negospodarskih panogah.

Predstavniki MDDSZ so se načelno pozitivno opredelili do pobude sindikata ter obljubili, da bodo formalen odgovor posredovali do konca meseca.

Naj le ponovimo, da je Slovenija na zadnjem mestu od 22 držav EU po opravljeni raziskavi podjetja Ernst & Young glede pokojninskega, davčnega in socialnega statusa športnikov iz leta 2007.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji