Novice

< nazaj

Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021

Datum: 16.11.2021
Pandemija virusa Covid-19 je vplivala tudi na organizacijo in izvedbo generalnih skupščin svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO. Prvič po letu 2019 so se namreč člani skupščine FIFPRO, z upoštevanjem strogih zdravstvenih meril, imeli možnost srečati v Parizu. Zbralo se je več kot 65 držav članic oziroma njenih predstavnikov nogometnih sindikatov. Ne zgodi se pogosto, da se skupščina začne s pozdravnimi besedami gostitelja, predsednika nacionalanega sindikata profesionalnih nogometašev (UNFP) in predsednika FIFPRO, Philippa Piata, hkrati. Slednji se po dveh uspešnih mandatih poslavlja z mesta predsednika organizacije. Nadomestil ga bo predsednik španskega sindikata profesionalnih nogometašev AFE, David Aganzo. Prisotne je nagovoril tudi generalni sekretar FIFPRO, Jonas Baer Hoffman. Kot je v navadi so sledile interne vsebine organizacije FIFPRO, in sicer potrditev zapisnika zadnje skupščine, predstavitev finančnega poročila 2020/2021 in načrtov za leto 2021/2022 ter sprejem novih držav članic FIFPRO, vključno z razglasitvijo držav kandidatk za članstvo.
 
Delegati, predstavniki glasu nogometašev, bodo v naslednjih dneh obravnavali nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik povezanih s profesionalnim nogometom oziroma statusnimi pravicami nogometašev. Tokratna skupščina je prav tako volilna, saj se bo za naslednje mandatno obdobje 2021-2025 potrjevalo novo vodstvo organizacije, predsednik in 18 članov izvršnega odbora, katerega član bo tudi predsedik SPINS, Dejan Stefanović.
 
V sklopu programa se bodo ob internih vsebinah FIFPRO tako zvrstila mnoga strokovna predavanja, vezana na različne vsebine, kot so predstavitev novosti in razvoja računalniške industrije, povezane z delovanjem in sofinanciranjem FIFPRO; predstavitev podrobne analize rezulatov in procesa glasovanja za najboljše nogometaše/-ice sveta WORLD11; strategija razvoja in napredek na področju ženskega nogometa; skrb za zdravje in dobro počutje nogometašev/-ic; primeri dobrih praks posameznih divizij znotraj organizacije; novosti v pravilnikih in zakonodaji, ki zadeva nogomet; interni sistem nadzora MDAS in nazadnje predstavitev ter nagraditev družbenokoristnih dejavnosti, ki so bile izpeljane v preteklem letu.
 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji