Novice

< nazaj

Priprave na ustanovitev evropske divizije FIFPro

Datum: 3.4.2007

Več kot 20 evropskih nogometnih sindikatov se je 27. in 28. marca v Hoofddorpu na Nizozemskem udeležilo prvega pripravljalnega srečanja evropske divizije FIFPro, ki naj bi se formalo pravno oblikovala v prihodnjih mesecih.

Z ustanovitvijo evropske divizije (skupaj z divizijami Afrike, Azije in Oceanije ter Amerike) skuša FIFPro ustvariti konstruktivnejši dialog ter pri tem sledi primere struktur, ki so že prisotne v nogometnih krogih (FIFA, UEFA...). "Iz statuta je razvidno", pravi Phillipe Piat, predsednik FIFPro," da mora skupščina FIFPro (novembra v Barceloni) ratificirati ustanovitev evropske divizije. Temu navkljub moramo pospešiti pripravo potrebnih projektov, ki jih od nas pričakuje nov predsednik UEFA Michel Platini. Potrebujemo resnično reprezentativno organizacijo v Evropi, ki bo lahko pričela uradne pogovore s predstavniki EU in UEFA."

Evropska divizija bo ustanovljena na ustanovni skupščini 4. in 5. julija na Dunaju, na kateri bo potrjen statut in oblikovan izvršni odbor divizije. Na zasedanju bodo obravnavane tudi številne teme, ki so vezane samo na evropski prostor.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji