Novice

< nazaj

SPINS na najbolj množičnem protestu slovenskih sindikatov od samostojnosti Slovenije

Datum: 17.11.2007

 Več deset tisoč članov slovenskih sindikatov (približno 70.000 ljudi) se je v soboto zbralo v Ljubljani, da bi protestiralo za večje delavske plače v Sloveniji, ki že nekaj let zaostajajo za gospodarsko rastjo in dobički gospodarskih družb. Protesta so se kot člani predsedstva ZSSS udeležili tudi predstavniki SŠS in SPINS, da bi opozorili na diskriminatoren položaj poklicnih športnikov v Sloveniji. Čeprav se je vodstvo SPINS in SŠS od imenovanja nove vlade pred več kot tremi leti, že večkrat sestalo s predstavniki različnih ministrstev ter predlagalo ustrezne rešitve, se ni, glede socialnega, davčnega, zdravstvenega in pokojninskega statusa, nič premaknilo na bolje.
Prav tako tudi športne zveze slovenskim športnikom prepočasi pripoznavajo pravice, ki so ostalim športnikom v EU popolnoma samoumevne.
Po novem letu so slovenski sindikati napovedali splošno stavko, če njihove zahteve ne bodo uslišane. Po sklepu skupščine SPINS se bodo tudi člani SPINS pridružili splošni stavki v znak nasprotovanja sistemu odškodnin za amaterje Nogometne zveze Slovenije, če le ta ne bo v kratkem spremenjen.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji