Novice

< nazaj

Optimizacija reševanja disciplinskih postopkov NZS je nujna!

Datum: 3.1.2023
V preteklem koledarskem letu je sindikat SPINS, v sklopu “domačih” disciplinskih postopkov pri Nogometni zvezi Slovenije, zastopal preko dvajset nogometašev in trenerjev. Nekaj nogometašev, v glavnem bivših igralcev NK Olimpija Ljubljana, je na podlagi sklepa Disciplinskega sodnika NZS v preteklem tednu, po nekaj mesecih dobilo delno ali celotno poplačlilo dolga. Predstavniki sindikata so ob tesnem stiku z nogometaši, že vzpostavili stik z Nogometno zvezo Slovenije, da bi ugotovili razloge za zaostanke pri sprejemanju disciplinskih odločb ter nepopolno izpolnjevanje sklepov Disciplinskega sodnika NZS.

Poudariti je potrebno, da je nemalo postopkov pri Disciplinskem sodniku NZS sproženih že več mesecev, kar ob dejstvu, da so imeli nogometaši obvezo plačati vse prispevke in davke na izdane račune v letu 2022, povsem nesprejemljivo. 
 
Sindikat SPINS je stališča, da so spremembe disciplinskega pravilnika nujne. Ob tem se je potrebno osredotočiti na bolj učinkovite načine reševanja disciplinskih postopkov (pohitritev postopkov) in postavitev standardov v postopku, z ozirom na časovnico postopka in izrekom disciplinskih sankcij, ki bo klube prisilila v pravočasno izpolnjevanje pogodbenih obveznosti. Omenjeno problematiko bo sindikat SPINS obravnaval na naslednjem sestanku upravnega odbora, predvidoma v naslednjem tednu in na podlagi sprejetih sklepov nadaljeval pogajanja z vodstvom NZS.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji