Novice

< nazaj

Evropski parlament o nameščanju rezultatov na športnih tekmovanjih

Datum: 28.3.2013
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, je pozdravilo odločitev Evropskega parlamenta, ki je pozval države članice EU, k vključitvi področja nameščanja rezultatov športnih tekmovanj, v določbe kazenskega prava. S tem bi udejanili ničelno toleranco do korupcije na področju športa in posledično zagotovili večjo varnost sodnikov.
 
FIFPro meni, da je to izredno pozitiven korak k preprečevanju tovrstnih aktivnosti, predvsem ko je govora o nogometu. Posamezne države, bodo tako po njihovem mnenju dobile pravno podprto možnost pregona organiziranih kriminalnih skupin. Do danes je bilo iskanje krivcev za dogovarjanje o izidu tekem, skoraj venomer v rokah organizacij na področju športa, usmerjeno predvsem na športnike, kar največkrat ni pripeljalo do glavnih krivcev za tovrstna dejanja.
 
Po mnenju predstavnikov FIFPro pa je kljub pozitivnemu premiku, odločitev Evropskega parlamenta še vedno preveč ohlapna, saj državam članicam EU s tem odlokom prepušča odločitev, ali področje nameščanja rezultatov športnih tekmovanj vključiti v kazensko zakonodajo ali ne.  Bolje bi bilo, če bi bile države dejansko do tega obvezane.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji