Novice

< nazaj

FIFPRO objavil novo raziskavo na temo delovne preobremenjenosti nogometašev

Datum: 27.5.2022
Rezultati nove raziskave na temo delovne preobremenjenosti nogometašev, ki jo je objavilo svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO kažejo, da so profesionalni nogometaši očitno naklonjeni novim predpisom za reševanje vse večjega števila tekem in bremena potovanj na najvišji ravni tekmovanj.
 
Raziskava, v kateri je sodelovalo 1055 igralcev in 92 strokovnjakov za fizično pripravo kaže, da obe skupini podpirata nove ukrepe, ki bi zagotovili minimalno dolžino odmora izven sezone in omejili ponavljajoče se zaporedne tekme. Le 26 odstotkov igralcev želi ohraniti urnike mednarodnih tekmovanj takšne, kot so.

88 % vrhunskih trenerjev meni, da noben igralec ne bi smel odigrati več kot 55 tekem v sezoni, polovica igralcev pa pravi, da se je poškodovala zaradi (pre)težkega razporeda tekem. In prav podatki te raziskave izpostavljajo, da velik odstotek vrhunskih nogmetašev redno igra več kot 55 tekem na leto, s čimer se ogrožajo njihove duševne obremenitve in telesne poškodbe.
 
Medtem je 82 odstotkov strokovnjakov za fizično pripravo, od katerih ima polovica reprezentančne izkušnje, povedalo, da so bili priča preobremenitvi, ki je igralcem povzročila težave z dobrim počutjem, duševnim zdravjem in vplivala na njihov življenjski slog.
 
Povzetek raziskave z izsledki, v angleškem jeziku, si lahko preberete na tej povezavi

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji