Novice

< nazaj

Cape Town gostil generalno skupščino FIFPRO 2023

Datum: 4.12.2023
Generalna skupščina FIFPRO 2023 je tokrat potekala v Cape Townu, v Južni Afriki. Na vsakoletnem dogodku so se zbrali delegati iz 66 pridruženih sindikatov in ostali deležniki iz sveta nogometa, ki so dobili priložnost za odprto razpravo in uskladitev strategije delovanja ter sodelovanja pri krojenju politike nogometnega okolja. 
 
"Svet nogometa se hitro spreminja in moramo se znati temu prilagajati - moramo biti proaktivni in paziti na pravice tako nogometašev kot nogometašic," je dejal predsednik FIFPRO, David Aganzo. "Moramo se znati razvijati in prilagajati z enako hitrostjo kot naše okolje, da bomo lahko ustrezno zastopali vse nogometaše na globalni ravni." 
 
Predsednik sindikata gostiteljev (SAFPU) Thulaganyo Gaoshubelwe je pozdravil vse prisotne in jih nagovoril: ”S sodelovanjem z drugimi državami po vsem svetu lahko delimo ideje, najboljše prakse in zagotovimo, da so naši sindikati, kjerkoli že smo, razviti do točke, ko lahko uspešno in učinkovito služijo svojim članom." 
 
Med štiridnevnim dogodkom se je spodbujal pregleden in konstruktiven dialog, zlasti o prihodnjih strukturah in procesih organizacije FIFPRO, da bi kar najbolje služila organizacijskim ciljem in ciljem članov v prihodnosti. Različne delavnice so se osredotočale tudi na strokovna področja, kot so pravo, organizacija in varnost na delovnem mestu, medtem ko so člani FIFPRO-jevega odbora za pravičnost, raznolikost in vključenost (EDI) predstavili svojo globalno strategijo.
 
Generalni sekretar FIFPRO Jonas Baer-Hoffmann je pred generalno skupščino napovedal, da bo po 11 letih zapustil FIFPRO. Kot glavni razlog za odhod je navedel  iskanje novih poslovnih izzivov.
 
Na voljo so bile tudi predstavitve FIFPRO-jevih licenčnih partnerjev Konami in Gala Sports. Konamijev direktor za licenciranje Atsuhito Isoda je razpravljal o preimenovanju eFootballa iz Pro Evolution Soccer in kasnejši preobrazbi ter o njihovem 20-letnem odnosu s FIFPRO. Medtem je ustanovitelj Gala Sports Xiao Dong predstavil zgodbo o njihovem hitro razvijajočem se podjetju.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji