Novice

< nazaj

Generalna skupščina FIFPro 2016

Datum: 8.11.2016
Glavno mesto Kostarike, San Jose, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS in član upravnega odbora FIFPro, Dejan Stefanović ter Marko Levovnik.
 
Na redni letni skupščini organizacije FIFPro, ki je nasledila lansko jubiljeno srečanje v Amsterdamu, je udeleženih več kot 60 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPro, Philippa Piata, predsednika sindikata profesionalnih nogometašev Kostarike ASOJUPRO, Alejandra Sequeira, lokalnimi vladnimi predstavniki s področja športa ter generalnega sekretarja FIFPro, Thea Van Seggelena. Sledila je potrditev zapisnika pretekle skupščine, tradicionalni uradni sprejem novih držav članic FIFPro in objava držav kandidatk za članstvo.
 
Predstavniki sindikatov bodo v naslednjih dneh obravnavali nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik, povezanih s profesionalnim nogometom oziroma pravicami nogometašev. Prvi dan srečanja je posvečen predvsem internim vsebinam organizacije FIFPro, medtem ko se bodo v naslednjih dneh zvrstila strokovna predavanja na temo upravljanja oziroma nove strategije upravljanja in vodenja mednarodnih organizacij na področju nogometa; pravic iz javne podobe profesionalnih nogometašev; zaščite športnikov na globalni ravni, v okviru svetovnega sindikata športnikov (The World Players Association); prihodnosti in razvoja statusnih pravic profesionalnih nogometašev; strategije razvoja ženskega nogometa in vsebin povezanih z aktivnostmi družbene odgovornosti.

V okviru programa prvega dne je Dejan Stefanović, kot predsednik komisije za sistem interne kontrole MDAS, s katerim želi FIFPro spodbuditi svoje člane k še bolj zavzetemu in transparentnemu delu, naredil uvod v predstavitev rezultatov nadzora, ki je bil po uvedbi omenjenega sistema prvič opravljen poglobljeno in analitično.

Naj poudarimo, da so člani skupščine z anonimnim glasovanjem sprejeli pomembno odločitev za prihodnost organizacije FIFPro. Skladno s smernicami delovanja organizacije so namreč glasovali o spremembi statuta, in sicer o razširitvi mest v upravnem odboru organizacije, kjer so po večinski podpori, dve dodatni mesti v le tem dobile tudi predstavnice ženskega spola.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji