Novice

< nazaj

Igralci Reala in Barcelone na istem bregu

Datum: 11.8.2011

Španski sindikat nogometašev AFE je na včerajšni novinarski konferenci, ob prisotnosti več kot 110 nogometašev prve in druge španske lige, združenju španskih klubov napovedal stavko zaradi nezmožnosti sklenitve nove kolektivne pogodbe in izpolnitve dolgov do igralcev. 

Predsednik sindikata SPINS Dejan Stefanović je danes, v telefonskem razgovoru s predsednikom AFE Luisom Rubialesom, španskim nogometašem izrazil podporo slovenskih nogometašev. AFE in SPINS sta oba člana svetovne zveze nogometnih sindikatov FIFPRO, oba predsednika sindikatov pa sta tudi člana izvršnega odbora FIFPro.

V Sloveniji se je v zadnjih letih zaradi neaktivnosti krovnih nogometnih organizacij socialna varnost slovenskih nogometašev poslabšala do te mere, da v prihodnjih dneh v sindikatu SPINS ne izključujemo podobnega scenarija. Nogometna zveza Slovenije (NZS) ne spoštuje celo lastnega statuta pri ustanovitvi neodvisne arbitraže, sodb Sodišča EU (primer Oliver Bernard), priporočil Mednarodnega Olimpijskega komiteja o zastopanosti športnikov v najvišjih organih zvez, ne omogoča primernega nezgodnega zavarovanja reprezentantom, kjer celo zavrača vsakršen dialog ter še ni sprejela pravil o garancijskem skladu. Dejansko zveza s predstavniki slovenskih nogometašev sploh ni podpisala nobenega pravno zavezujočega dokumenta.

Vse je odvisno od dialoga z NZS in Združenjem prvoligašev (ZNPL), vendar pa že vnaprej sporočamo, da od zahtev po Garancijskem skladu ne odstopamo. Bomo morali v Sloveniji v kratkem storiti enako kot naši španski in italijanski kolegi?

NZS in Liga nista prispevala ničesar za pokritje dolgov do obubožanih igralcev! Le SPINS je prispeval 20.000 EUR in še vedno aktivno rešuje položaj teh igralcev!

Kar je preveč, je preveč! NK Primorje nikoli več!

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji