Novice

< nazaj

Ljubljana bo gostila svetovni kongres FIFPro

Datum: 17.10.2013
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije SPINS je kot predstavnik slovenskih nogometašev v okviru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro dobil priložnost, ki ni vsakdanja. Gostil bo namreč kongres organizacije, ki trenutno združuje 66 držav sveta z več kot 170 delegati in predstavlja več kot 55.000 profesionalnih nogometašev.

"To je izjemen dogodek, ki bo vsekakor pripomogel k razvoju slovenskega nogometa in športa nasploh," je dejal predsednik sindikata SPINS in eden od enajstih članov upravnega odbora organizacije FIFPro. 

Kongres bo potekal od 22. do 24. 10. v veliki dvorani Grand hotela Union v Ljubljani. Poleg volitev v organe FIFPro bodo udeleženci kongresa razpravljali tudi o tekočih zadevah združenja (FIFA FIFPro World XI) in trenutnih težavah, ki pestijo nogometno igro, kot so prirejanje tekem, lastništvo s strani tretjih oseb in podobno. Prav tako si bodo udeleženci med  kongresom ogledali Ljubljano in njene znamenitosti, obiskali pa bodo tudi Bled in Postojnsko jamo. Kongres se bo zaključil s prav posebnim koncertom, tako med predstavniki sindikatov kot tudi med povabljenimi gosti pa ne bo manjkalo zvenečih imen nogometa. 

Vabilu se je odzvala tudi slovenska politična elita. Že v ponedeljek bo goste v Mestni hiši sprejel župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Jankovič. Predsednica vlade RS, mag. Alenka Bratušek, bo z nagovorom otvorila uradni del kongresa v torek, vabilu pa se je odzval predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki bo častni gostitelj gala večera v SNG Opera. 

Program kongresa je vsebinsko izredno bogat, zaradi volitev v organe združenja FIFPro pa bo prvi dan zaprt za javnost oziroma medije.

Tu najdete agendo kongresa.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji