Novice

< nazaj

Vice Miljanić zaradi grobih kršitev pogodbenih določil enostransko prekinil pogodbo

Datum: 12.2.2024
Hrvaški nogometaš Vice Miljanić, ki je od začetka sezone 2023/2024 nastopal za NK Rogaška, je konec preteklega tedna zaradi grobih kršitev pogodbenih določil in neizpolnjevanja finančnih obveznosti, enostransko prekinil pogodbo.
 
Pooblaščeni odvetnik nogometaša je v obvestilu o prekinitvi pogodbe o profesionalnem igranju nogometa navedel, da je igralec kljub nasprotnim trditvam kluba, imel z le tem sklenjeno delovno razmerje, kar dokazuje izpolnjevanje vseh obveznosti po pogodbi do oktobra 2023. A ob tem je potrebno poudariti, da je igralec vse finančne obveznosti prejemal s strani nepovezane (tretje) pravne osebe, kar pa je po veljavnih pravnih aktih v nogometu strogo prepovedano. Poraja se torej vprašanje, kako je lahko Nogometna zveza Slovenije spregledala oziroma sploh dovolila registracijo igralca s takšnim statusom?
 
Miljanić je bil v zadnjih mesecih preteklega leta prav tako žrtev mobinga s strani vodstva NK Rogaška, o čemer smo že pisali.  Vse skupaj se je začelo z ločitvijo od igralcev prve ekipe na način, da je sam tekel kroge okoli igrišča, medtem ko so ostali člani ekipe nemoteno izvajali naloge glavnega trenerja. Diskriminatoren in poniževalen odnos do igralca se je prenesel tudi izven igrišča, saj je vodstvo kluba njemu in njegovim kolegom odvzelo brezplačna bivališča ter topel obrok, ki so ga bili deležni ves čas trajanja pogodb. Kršitve je igralec utemeljil s prijavo na Inšpektoratu za delo RS, od katere je zahteval, da se v sklopu inšpekcijskega postopka preveri tudi njegov delovno pravni status in ugotovi obstoj elementov delovnega razmerja. Prav tako je nogometaš sporna ravnanja vodstva kluba prijavil policiji. 
 
Igralcu je sindikat SPINS skozi celoten postopek nudil strokovno podporo in svetovanje. O kršitvah in prijavi na IRSD ter policijo so predstavniki sindikata obvestili tudi Direktorat za delovna razmerja in pravice iz dela pri MDDSZ in Direktorat za šport na MGTŠ.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji